ST NICOLAS SCHOOL
  • Srpski
  • Engleski

Portugalski jezik

Portugalski je romanski jezik kojim se služi priblizno 220 miliona stanovnika. Postoje dve glavne varijante portugalskog jezika: dominantni, brazilski portugalski, kojim se služi oko 80 % svih govornika portugalskog jezika, i evropski portugalski, koji je službeni jezik u Portugalu, afričkim zemljama i u Istočnom Timoru.

Luzofonija je govorno područje portugalskog jezika (na portugalskom: Lusofonia). Govorni predstavnik portugalskog naziva se luzofon (na portugalskom: lusófono). Ove reči potiču od naziva nekadašnje rimske provincije Luzitanije, koja je obuhvatala teritoriju današnjeg Portugala.

Časovi portugalskog jezika u ST NICOLAS SCHOOL su zanimljivi, dinamični i interaktivni, praćeni adekvatnim audio i vizuelnim materijalom, organizovani u malim grupama što polaznicima daje znatno više vremena za komunikaciju na portugalskom, pa se proces usvajanja i spontanog izražavanja mnogo brže odvija.

Nastavu portugalskog jezika možete pohađati individualno ili u grupi. U ponudi ST NICOLAS SCHOOL imamo četiri nivoa kurseva portugalskog.